Četvrtak, 14. ožujka 2019. u 19:00 – 21:00
Ulica Nikole Jurišića 1A, 10000 Zagreb, Croatia

Lobiranje je brzorastuća industrija u svijetu. U Hrvatskoj ona nema razvijeno tržište, a ne postoji ni zakon o zagovaranju interesa koji bi lobiranje učinilo transparentnim, praveći ga ovako sumnjivom djelatnošću. Jedan od razloga takva stanja jest nedostatak pojmovno-definicijske analize akademskih krugova o ovoj tematici, manjak političke volje da se donesu zakonski okviri za kontrolu lobiranja, ali i niska razina medijske zainteresiranosti za ovu djelatnosti.

To nas dovodi do pitanja: Što je to lobiranje i tko su to lobisti? Koji je odnos lobiranja i korupcije? Kakav je utjecaj lobista u EU? Kako se lobiranje regulira u svijetu?

Povodom toga, HPEU i Hrvatsko društvo lobista – udruga za promicanje transparentnog zagovaranja interesa organiziraju tribinu za sve zainteresirane.

Na tribini će izlagati Maja Pokrovac, predsjednica Hrvatskoga društva lobista te Munir Podumljak, menadžer i konzultant. Moderrirat će je potpredsjednik Mladeži HPEU i voditelj ureda Hrvatskoga društva lobista Bruno Rukavina, voditelj ureda Hrvatskoga.

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress