Bitola, 11. siječnja 2011. – Na svečanoj sjednici upravnog odbora Makedonskog znanstvenog društva u Bitoli, a po završetku prve obuke o lobiranju, Makedonski Centar za lobiranje dodijelio je Certifikate sudionicima koji su uspješno položili test znanja.

-“Obuka je bila provedena po propisanim standardima i sudjelovali su mladi ljudi, studenti, biznismeni, menadžeri kao i predstavnici javnog sektora. Obuku su proveli gošća iz SAD-a mr.sc. Patrice Koerper koja je govorila o američkom sustavu lobiranja, Ljubica Mangovska koja je pokazala spoj lobiranja i medija, dok je sa osnovama lobiranja polaznike obuke upoznao mr.sc. Marjan Tanuševski”, javljaju iz Makedonskog Centra za lobiranje u Bitoli.

Dobitnici Certifikata su najavili da će se registrirati kao lobisti profesionalci i da će zastupati transparentno lobiranje, što je bila i ideja vodilja prve obuke o lobiranju.

Na konferenciju za novinare u Bitoli, voditelj MCL-a mr.sc. Marjan Tanuševski je najavio novi seminar o lobiranju i naglasio je da je MCL dobio poziv od Državne komisije za sprječavanje korupcije za potpisivanje Memoranduma o suradnji i uzajamnoj podršci za sprječavanje korupcije u Makedoniji, te da će zajedno organizirati javne debate, radionice, konferencije i kampanje za podizanje javne svesti, a pristupit će i izradi zajedničkih projekata posvećenih borbi protiv korupcije.

Makedonski centar za lobiranje

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress