Bitola, 4. svibnja 2010. – Makedonsko znanstveno društvo Bitola, 4. svibnja ove godine osnovalo je prvi makedonski Centar za lobiranje.

„Odluka je donesena nakon pozitivnog iskustva koje smo imali s formiranjem Centra za HCCP sustave kroz koji su se educirali mladi ljudi iz Pelagonijske regije, a sada smo odlučili osnovati i Centar za lobiranje jer lobiranje nije samo trend u Europi, već neophodna potreba za poslovni i nevladin sektor u našoj zemlji“, rekao je dr. Boris Angelkov, predsjednik Makedonskog znanstvenog društva na konferenciji za novinare u Bitoli.

Centar za lobiranje vodit će mr. Marjan Tanuševski, koji je nedavno sudjelovao na 3. međunarodnom simpoziju o lobiranju u Zagrebu gdje je govorio na okruglom stolu posvećenom profesionalnom lobiranju u JI Europi i SAD-u.

„Centar za lobiranje razvijat će se u dva smjera, tj. educirat će stručnjake koji će se baviti profesionalnim lobiranjem i otkrivat će tajne lobističkih vještina članovima nevladinog sektora koji imaju potrebu za pravilnim prakticiranjem lobističkih metoda i tehnika, transparentnosti procesa i primjeni Kodeksa o lobiranju. Centar za lobiranje će koristiti iskustva i pomoć HDL-a, kao najjače lobističke udruge u regiji“, rekao je Tanuševski za makedonske medije.

Centar za lobiranje će direktno surađivati s Hrvatskim društvom lobista u područjima edukacije po pitanju profesionalnog lobiranja, domaće i EU regulative, razmjene stručnjaka te sudjelovanju na raznim akademskim i drugim događanjima.

Ivan Vuković

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress