Prenosimo vam uspjehe i iskreno čestitamo našim članovima koji su prošli tjedan dobili su izuzetno cijenjene potvrde za svoj rad. Riječ je o gđici. Tanji Milošević, koja je primila poziv za sudjelovanje na Globalnom tjednu poduzetništva u Osijeku, te g. Berislavu Čižmeku, direktoru CBBS, konzultantsko – lobističke tvrtke iz Zagreba, za uspješno lobiranje za Grad Lepoglavu, kao prvi hrvatski grad koji je dobio status Europskog grada sporta 2015  i njihov ulazak u članstvo ACES Europe (Europski gradovi sporta) iz Bruxellesa.

Gospođica Tanja Milošević, direktorica lobističke tvrtke Taraban Lobi i potpredsjednica HDL-a, održala je predavanje o lobiranju na Global Entrepreneurship Week (GEW) koji se svake godine održava na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a na kojem je i sama diplomirala. Cilj GEW-a je osloboditi potencijale i ideje mladih ljudi oko tema koje su bitne za društvo te osnažiti globalnu kulturu koja prepoznaje poduzetništvo kao pokretača ekonomskog i socijalnog prosperiteta. Organiziran je od strane studentske udruge EWoB, a ovogodišnja tema bila je „Network To Get Work“ ili Umrežavanjem do uspjeha.

Tanja je održala predavanje pod nazivom “Profesionalno lobiranje kojim je upoznala mladu publiku s networkingom i njegovim značajem za profesionalne lobiste te predočila kako izgleda  lobiranje kao karijera. Predstavila je i opisala posao profesionalnih lobista te kako izgleda život lobista u Hrvatskoj, Bruxellesu i Washingtonu.

tanja osijek1

tanja osijek 2

tanja_osijek3

“Lobistu je potrebno deset minuta i tri stranice da mi objasni problem. Mojim pomoćnicima potrebno je tri dana i tona papirologije.”  (John F. Kennedy)

 

ACES Europe, udruženje sportskih gradova Europe sa sjedištem u Bruxellesu, koje promovira EU programe usmjerene sportu i fizičkoj aktivnosti te dodjeljuje naslov za Europski gradovi sporta, zajedno s tvrtkom CBBS, čiji je direktor gospodin Berislav Čižmek, pokrenuli su suradnju s ciljem promocije sporta i fizičke aktivnosti te nominiranja prvih hrvatskih gradova-kandidata za naslov „Europski grad sporta“ i članstvo u ACES Europe.

Na velikoj svečanosti u Europskom parlamentu 19.11. Grad Lepoglava dobio je priznanje kao prvi hrvatski grad s titulom European Town of Sport za 2015 godinu. Lepoglavi je tako pripao naslov koji će slijedeće godine nositi zajedno s Banyolesom i La Palmom del Condadom, gradovima iz Španjolske, češkim gradom Svitavy te gradom Olecko iz Poljske. Na svečanosti je naslov Europske prijestolnice sporta 2015. dodijeljen talijanskom Torinu, a g. Berislav Čižmek primio je posebno priznanje ACES-a za uspješno povezivanje i lobiranje.

Zastavu Europski grad sporta 2015. su preuzeli predstavnici Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, a svečanom činu prisustvovali su i zastupnici Europskog parlamenta Jozo Radoš, Andrej Plenković i Nino Jakovčić te hrvatski veleposlanik u Bruxellesu Mario Nobilo, a odigran je i mali nogomet u Parlamentu što možete pogledati ovdje.

Slika s dodjele BC3

EP5

 

Slika s dodjele 1

 

U ime cijelog Društva još jednom od srca čestitamo našim članovima.

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress