ČIŠĆENJE KUĆE: UKLANJANJE PRAŠINE I MRLJA GLICERINOM

Glicerin je najjednostavniji predstavnik alkohola. Ovaj sastojak ima širok spektar primjene – koristi se u medicini, prehrambenoj industriji, poljoprivredi. Glicerin je učinkovit i u svakodnevnom životu. Uz njegovu pomoć, čišćenje je uvelike olakšano.
Postoji nekoliko zdravih recepata s glicerinom pomoću kojih možete brzo posložiti stvari u kući.

5 načina korištenja glicerina za čišćenje vašeg doma

1. Pranje podova

Da biste brzo očistili podnu oblogu od prljavštine, samo dodajte nekoliko kapi glicerina u kantu vode.

2. Riješite se prašine na duže vrijeme

Da biste to učinili, dodajte malo glicerina u posudu s vodom, navlažite spužvu u vodi i obrišite prašnjave površine. Zanimljivo je da se ovom metodom služe muzejski djelatnici.

3. Prljavštinu s odjeće uklanjamo brzo i jednostavno

Recimo da su na vašoj odjeći mrlje od bobica. U ovom slučaju, dovoljno je zagađena područja obraditi glicerinom, ostaviti pola sata, a zatim isprati stvari vodom dodane soli. Da biste uklonili petu iz čaja, kave ili čokolade, trebate napraviti kašu od glicerina i soli, nanijeti je na problematična područja, a ostatak smjese nakon pola sata ukloniti gazom.

4. Pravilno se brinemo o kožnom namještaju

Ako se na kožnom presvlaku pojave ogrebotine, namočite mali komad pamučne tkanine u glicerin i obrišite namještaj. Preporuča se ponoviti postupak dva ili tri puta.

5. Neka prozori blistaju

Lako je napraviti učinkovito sredstvo za čišćenje prozora kod kuće. Potrebno je glicerin pomiješati s etilnim alkoholom u omjeru 1 do 10 ili pripremiti smjesu vode, amonijaka i glicerina. Obrada prozora takvim spojevima pomoći će vam da dugo zaboravite na prašinu i prljavštinu.

Objavljeno dana