Dva najbolja modela autosjedalica od 0-18 kg

BE SAFE IZI TURN I-SIZE

BeSafe iZi Turn i-Size: ova autosjedalica za djecu od 1. do 4. godine ima mogućnost potpune rotacije od 360° stupnjeva koja omogućava roditeljima da lakše izvade ili stave dijete u autosjedalicu, odnosno da mu mogu pristupiti u svakom trenutku iz svakog kutka.

BeSafe snažno preporučuje korištenje autosjedalice u suprotnom smjeru što je duže moguće, a optimalno kad dijete naraste do visine 105 cm, odnosno kad je dijete starosti oko 4 godine. Ipak, ova autosjedalica omogućava i smjer prema naprijed u smjeru vožnje ako je to potrebno.

iZi Turn i-Size utjelovljuje naprednu tehnologiju i visok stupanj prilagodbe vašem djetetu uz sustav Two-Fit Cushion™ koji omogućava dodatnu udobnost i sigurnost.

BRITAX RÖMER AUTOSJEDALICA DUALFIX M I-SIZE

Britax Römer Dualfix i-Size nudi fleksibilnost, udobnost i sigurnost na svakom putovanju, uz sigurnu ugradnju ISOFIX-a i rotaciju od 360 ° za naprijed i natrag. Također možete rotirati sjedalicu za 90 °, kako bi najlakse smjestili dijete u sjedalicu i privezali ga.

Potporna noga

Potporna noga pruža dodatnu stabilnost preko poda vozila. Minimizira nagib i rotaciju te smanjuje sile kretanje prema naprijed koje djeluju na vaše dijete u situaciji sudara. Za sigurnu instalaciju, potporna noga se može podesiti tako da odgovara visini koja je najbolja za vaš automobil, a lako čitljiv indikator pokazuje kada je čvrsto i ispravno postavljena.

Lako skidljiva navlaka autosjedalice

Svašta se može desiti prigodom vožnje. Piće se može proliti, djeca se mogu razboljeti i povratiti… Zato je osmišljena navlaka koja se može prati u perilici i koja se može lako skinuti bez skidanja pojasa.

Rotacija 360° 

Rotacija od 360° stupnjeva olakšava pomicanje sjedalice u svim smjerovima kao  npr. prema otvorenim vratima parkiranog automobila, radi lakšeg postavljanja vašeg djeteta. Kada dijete stavite u sjedalicu i pričvrstite pojaseve, jednostavno zaokrenite sjedalicu u željeni smjer dok ne sjedne na mjesto i možete krenuti.

5-točkovni sigurnosni pojasevi

Pojasevi u 5 točaka najsigurniji su način da učvrstite svoje dijete u autosjedalici.

Na taj način dijete je sigurno i čvrsto zaštićeno u zaštitnoj ljusci autosjedalice.

U slučaju sudara, pojas raspoređuje silu udaraca na 5 točaka, dvije na ramenima, dvije na bokovima i jednu gdje se pojas kopča između nogu, a to pomaže u zaštiti vašeg djeteta od svih smjerova udara.

Podesivi naslon za noge

Podesivi naslon za noge pomaže u sprječavanju  naginjanja dječje autosjedalice u slučaju sudara i može se podesiti za 8° te na taj način daje vašem djetetu 10% dodatnog prostora za noge.

Vožnja u suprotnom smjeru vožnje

Autosjelice okrenute u suprotnom smjeru od smjera vožnje nude najbolje zaštitu u slučaju frontalnog sudara – najčešće vrste nesreća na cestama.

U frontalnom sudaru sa sjedalom okrenutim prema natrag, sile sudara su usmjerene na naslon sjedala, dok se preostala energija ravnomjerno raspoređuje po glavi, vratu i gornjem dijelu tijela. S sjedalom okrenutim prema naprijed, energija udarca se različito raspoređuje po strukturi sjedala i sustavu za držanje što može rezultirati većim utjecajem energije na djetetovo tijelo. Stoga, preporučujemo da djeca putuju okrenuta prema natrag što je dulje moguće.

Pogledajte i druge autosjedalice ili ih direktno naručite putem Pčelica web shopa.

Objavljeno dana