PREDNOSTI I MANE PUTOVANJA AUTOMOBILOM

Putovanje automobilom do željene destinacije može biti jako zanimljivo. Sami sebi kreirate raspored putovanja, sami postavljate pravila, odmor i putujete bez pritiska. Možete se zaustaviti na bilo kojem mjestu, fotografirati, posjetiti usputna mjesta, sela koja su potpuno izolirana. Putovanje automobilom do vaše određene destinacije vam može postati malo avantura koju sigurno nećete zaboraviti.

Nećete gledati na sat, pratiti red vožnje, ustajati jako rano da bih stigli na vrijeme. Vi ste svoj jedini i glavni planer, izaberite samo da li ćete ustati u 3h ili 12h, samo izaberete kojom rutom želite putovati, gdje se zaustaviti, koliko vam je potrebno vremena, gdje uštedjeti a gdje izgubiti. Vožnja automobilom ima još prednosti kao što je udobnost. Nije vam tijesno, koljena vam nisu uz nekog turistu koji je svoje sjedište nagnuo prema vama pa se osjećate kao u kutiji. Automobilom možete ponijeti više stvari koje npr. autobusom ne bih mogli. Također putovanje automobilom je ekonomično. Sa dvije ili tri osobe u automobilu troškove puta skoro da nećete osjetiti. To je doista originalan način putovanja i sva dešavanja koja vas budu pratila tokom njega ostat će vam kao divna uspomena pa makar to bilo i ostajanje na putu, puknuta guma ili bilo koji mehanički problem. Imat ćete mnogo anegdota i što ispričati prijateljima kad se vratite.

Ipak putovanje automobilom nije baš prikladno za bilo koju zemlju. Malo ipak povedite računa o destinaciji i izbjegavajte ekstremnije slučajeve kao velike gradove ali i one najmanje. Ne želite sa automobilom ići na neki otočić gdje ćete morati koristiti trajekt bezbroj puta. Ali ne želite ni doći u neki grad koji ima 1000km ravne linije i sve isti smjer. To je najgora stvar za vozača. Mnogo je načina na koji možete putovati ali koji izabrati? Svaki oblik prijevoza i načina putovanja ima svoje prednosti ali naravno i mane. Stoga odlučite se na ono koje vama najviše odgovara, na koju destinaciju idete i koliko vremena možete uštedjeti ili izgubiti.

Objavljeno dana