10 pitanja koja biste trebali postaviti sebi: priprema za samousavršavanje

Budite sve što možete biti, ali to nije uvijek u vojsci. Često se smatram donekle zadovoljnom svojim životom kakvim stvari stoje, ali, naravno, teško je razmišljati o nečem drugom kada se raspravlja o stvarnim pitanjima. Ipak težim nečemu dubljem i značajnijem. Dakle, svi smo zasuti problemima. Iskreno, to nas ne bi smjelo niti smetati niti nas ometati da postanemo sve što bismo trebali biti. Aspiracije kao djeca trebale bi nastaviti živjeti u nama, iako bi to bilo kratkog vijeka ili dokle god možemo zadržati san. Kažu da starog psa ne možete naučiti novim trikovima… ili mogu?

1. Što zapravo želim?

Pitanje vijekova. Toliko stvari koje želite raditi u svom životu, a tako malo vremena za obavljanje tijekom dana.
Pronađite nešto u čemu ste dobri može vam pomoći u realizaciji tog malog koraka prema poboljšanju. Marljivost je ključ da znate da se isplati.

2. Trebam li se stvarno promijeniti?

Današnja je generacija zauzela drugu razinu redefiniranja ‘sebe’, ili barem tako klinci govore. Imati vojsku nećakinja i nećaka tinejdžera naučilo me da postoje mnogo gore stvari koje su mogli imati od akni ili možda čak i promiskuiteta. Pa kako se to uklapa u vaš stil života?
Ako nas je povijest jednom naučila, to je život kroz koji smo prošli. Pokušajte vidjeti ne bi li se tulumarjenje u stilu sedamdesetih svidjelo mlađoj generaciji, ali ples je dio zabave. Gledajte kako plješću nakon što im pokažete kako se stvarno pleše, nego im lome kosti u break-danceu.

3. Koja je svijetla strana u svemu tome?

Uz toliko toga što se događa oko nas, čini se da nema mjesta ni za razmišljanje o tom svjetlu na kraju tunela. Još uvijek to možemo vidjeti kao nešto pozitivno bez tolikog ispitivanja. A ako je to vlak na kraju tunela, provozajte se i vidite što tjera svijet da se vrti!

4. Je li mi ugodno to što radim?

Uvijek postoji jednostavan i pravi način kada je u pitanju odlučivanje što ide uz koju cipele, torbicu, košulju i što sve. Nije potreban genij da biste sebe vidjeli kao nekoga jedinstvenog, inače ćemo svi biti jednako isti u svemu što radimo. Raznolikost donosi vrlo zanimljiva i uzbudljiva pitanja za eksperimentiranje.

5. Jesam li učinio dovoljno za sebe?

Jeste li, ili postoji nešto više što želite učiniti? Nezadovoljstvo u svakom pogledu može biti opasno u velikim dozama, ali u malim količinama moći ćete vidjeti i raditi stvari koje nikada ne biste mogli zamisliti.

6. Jesam li sretan gdje sam danas?

To je nepravedno pitanje pa neka bude odgovor! Volite biti dobra i puna ljubavi prema svojoj djeci mama ili tata, a zatim napredujte! Vaša djeca će vas voljeti zauvijek. Isto vrijedi i za svakodnevni život!

7. Privlačim li suprotni spol?

Dakle, možda nemam odgovor na to, ali to ne znači da ne mogu pokušati. Bilo da se oblikujete, promijenite način na koji nosite odjeću ili frizuru, pa čak i svoj odnos prema ljudima, uvijek biste trebali imati na umu da će to uvijek biti za vašu vlastitu korist.

8. Koliko bih mogao imati?

Pretpostavljam da u ovom slučaju nema stvari o tome da imate stvari previše ili premalo, već je više o tome koliko vam je to stvarno potrebno. Volio bih imati puno novca, ne poričem to, ali pitanje je koliko ste spremni za to raditi?

9. Što me motivira?

Što vas motivira? To je odgovor koji morate sami otkriti. Postoji toliko mnogo stvari koje mogu usrećiti svakoga, ali odabrati jednu od njih možda je najteži dio. Nije da ne možete imati jednu porciju svoje omiljene hrane na švedskom stolu i to je to. Samo probaj dio po dio.

10. Što vas zapravo tjera na kucanje?

Tako? Što vas zapravo tjera na kucanje? Možete biti gotovo sve što ste oduvijek željeli biti, ali shvatiti da postizanje nečega što se može činiti vrlo teškim znači već odustati prije nego što uopće započnete to putovanje. Uvijek zapamtite da samousavršavanje nije samo fizička ili filozofska promjena koju morate proći, već je to nešto što stvarno želite.

Objavljeno dana